up-date: 09-01-2021

 WLW

Wijck ~ Luxemburg ~  Wijck

WLW 2020 ivm coronavirus afgelast. Volgende WLW vooralsnog gepland: Vrijdag 11 juni t/m zondag 13 juni 2021 

 

Zoals gewend, gaan we ook dit jaar weer naar Luxemburg. En ook dit jaar wordt het weer een 3-daags evenement. De blauwdruk voor de editie van 2021 hebben we klaar, we hebben tenslotte in 2020 niet helemaal voor niets gewerkt.  Nu nog de details uitwerken. 

.

Algemeen.

Wijck ~ Luxemburg ~ Wijck  is een 3-daagse kaartleesrit door de Ardennen en Eiffel. Ideaal voor mensen die niet te veel verlofdagen hebben en/of eens kennis willen maken met het rijden van een rally. Gestart wordt in de omgeving van Wijck (Maastricht), waarna we 3 dagen via kleine bochtige weggetjes door de bergachtige Ardennen en Eiffel rijden en met 2 overnachtingen in het Groothertogdom Luxemburg. Je bent vlak bij huis en toch waan je je in het verre buitenland.

 

WLW IMG 0221

Je kunt inschrijven in een van de volgende 3 klasses:

Rallyklasse - voor de meer ervaren rallyrijders die van krappe tijdschema's en serieus kaartlezen houden.

Sportklasse - voor rallyrijders die iets meer willen genieten van de mooie routes door Ardennen en Eiffel. Ook ideaal voor beginners die eens kennis willen maken met het fenomeen “rally rijden”. De moeilijke navigatiepunten worden overgeslagen en een deel van de rally zijn Bol-Pijl-trajecten, zodat de stressfactor binnen acceptabele grenzen blijft. 

Toerklasse - Deze klasse is bedoeld voor mensen die alleen een leuke toeristische rit willen rijden, b.v. de partners van rijders die in de Rally- of Sportklasse rijden. Je rijdt dan via een paar makkelijk te vinden punten, via een touristische route van het hotel naar de lunchplek om samen met ons te genieten van de lunch. Aansluitend weer via een mooie route terug naar het hotel. Je krijgt de punten op een kaart of een lijst met gegevens, om in te brengen in je navigatiesysteem. Er wordt geen klassement opgemaakt.

 

 

Programma WLW 2020.  

De route kunnen we natuurlijk niet verklappen, wel kunnen we al een tipje van de sluier oplichten.

Vrijdag 8 mei (ca.290 km). Om 09.00 uur verzamelen en briefing in de nabijheid van Maastricht. Om 09.30 uur gaan de eerste teams van start. Tussen de trajecten is er natuurlijk tijd voor een koffiepauze en onze bekende picknick op een idyllische plek in het bos. We rijden door de Ardennen en Eiffel naar ons hotel in de omgeving van Weiswampach (L). Hier zullen we ’s avonds van een voortreffelijk 3-gangen-diner kunnen genieten en aansluitend overnachten. Natuurlijk zal er voldoende tijd zijn om, onder het genot van een (of meer) drankje(s), onze ervaringen uit te wisselen en nieuwe contacten te leggen.

Zaterdag 9 mei (ca. 290 km). Vandaag hoef je je koffer niet in te pakken. We slapen vannacht weer in hetzelfde hotel, lekker gemakkelijk. We starten om 09.00 uur voor een verrassend rondje door 3 landen. We kunnen genieten van het vlakke Frankrijk, maar ons ook uitleven in de bochtige Ardennen. Laat je verrassen. Ook vandaag voldoende tijd voor koffiepauzes en onze overvloedige picknick tussen de middag. De finish is rond 17.00 uur, zodat we ruim de tijd hebben om, onder het genot van een glaasje wijn, bier of wat anders, de gebeurtenissen van die dag door te nemen en onze opponenten te vertellen hoe slim we wel zijn ("... en als we geen pech hadden gehad dan ....."). Aansluitend een lekker, maar vooral gezellig 4-gangendiner.

Zondag 10 mei  (ca. 210 km). De laatste loodjes. Terug richting Maastricht via kleine kronkelweggetjes. We zullen rond de klok van 14.30 uur finishen in de buurt van Monschau (Dld) en het evenement afsluiten met een goede lunch en natuurlijk de prijsuitreiking. Rond 16.00 uur kan dan ieder, die dat wil, de thuisreis aanvaarden.

 

.

Inschrijven:

WLW IMG 1742

Het inschrijfgeld bedraagt €470 per persoon op basis van overnachting in een 2-persoonskamer. 

Als je wilt inschrijven of als je interesse hebt in deze rally, ook al weet je het nu nog niet zeker, klik dan hier   om met ons in contact te komen.

In het inschrijfgeld is inbegrepen:

- routeboek;
- alle kaartmateriaal om de rit te kunnen rijden, u hoeft niets in te  tekenen;
- 2 overnachtingen op basis van 2 persoonskamers incl. uitgebreid ontbijt;
- diners op vrijdag, zaterdag en zondag;
- lunches tijdens de verplichte middagpauzes.

Het reglement zal uiterlijk 2 weken voor het evenement worden toegestuurd. Een beknopte versie kun je nu al bekijken op TAB-blad "Reglement".

Het inschrijfgeld overmaken op ons bankrekeningnummer:

BUNQ-bank:   NL42.BUNQ.2206.7190.45
t.n.v. "Stichting Ut Dreijend Raad"
te Voerendaal