up-date: 09-01-2021

Alpenemint 2020

Dinant (B)   Lons-le-Saunier (Jura)  ~  Maastricht (NL)

Het Alpenemint 2020 is ivm Covid-19 geannuleerd.         Alpenemint 2021 vooralsnog gepland van 6 t/m 10 oktober 2021

Woensdag 7 oktober t/m zondag 11 oktober   

Algemeen

Een meerdaagse kaartleesrit, met dit jaar het zwaartepunt richting de Vogezen. We starten in de buurt van Dinant, maar we kunnen de route natuurlijk nog niet verklappen, omdat er mogelijk teams zijn die dan al stiekem gaan voorrijden. Wel kunnen we al een globale indruk geven van het programma, zie hieronder. De tocht is uitgezet voor teams die het een uitdaging vinden om een flinke dagafstand te combineren met actief kaartlezen. De route loopt voornamelijk via secundaire en tertiaire wegen, zodat naast de navigator ook de chauffeur volop aan zijn trekken zal komen.

Alpenemint Alpenemint2010 123

Navigatie.

Voor het kaartleessysteem wordt gebruik gemaakt van de z.g. “Vrije Route”.
Voor het af te leggen traject wordt een kleurenkopie van een wegenkaart verstrekt,
met daarop ingetekend een aantal punten die moeten worden aangedaan. Bij ieder
punt moet een controlevraag worden beantwoord.

Dit jaar zal een enkele keer een traject als proef worden verreden. Mogelijke systemen hierbij zijn bijvoorbeeld sektierally, bol-pijl-zonder afstanden, kortste route,
regelmatigheidsrit enz.

Er wordt gereden in 2 klasses, te weten de Rallyklasse en de Sportklasse. Het verschil is dat de Sportklasse een iets kortere route krijgt en een aantal moeilijke punten niet hoeft aan te doen. Het accent ligt ook ditmaal weer op de combinatie mooie omgeving, sportiviteit en gezelligheid. De ideale snelheid bedraagt 47 km/h voor de Rallyklasse en voor de Sportklasse 43 km/h.

 

Programma Alpenemint 2020.

Woensdag 7 oktober (ca. 300 km).

We verzamelen ons om 12.00 uur in de buurt van Dinant, voor een kleine lunch en de briefing. Om 13.00 uur zal het startsein worden gegeven voor de eerste teams. Via de Ardennen en uitlopers van de Vogezen zullen we, na een uitgebreide pick-nick en afsluitende avondrit, om ca. 22.00 uur finishen in de buurt van Troyes (Fr), waar we zullen overnachten.

Donderdag 8 oktober (ca. 300 km).

We starten om 09.00 uur en rijden vandaag via kronkelige weggetjes door de binnenlanden van Frankrijk, waar we zoals gebruikelijk ook dit jaar voldoende aandacht hebben voor een goede lunch annex picknick. Aansluitend voert de tocht ons verder over de bochtige weggetjes naar ons hotel in Lons-le-Saunier (Fr). Hier hopen we rond 17.00 uur te finishen. Na deze etappe zullen we voldoende beleefd hebben om elkaar met uitgebreide verhalen aangenaam bezig te houden onder het genot van een goed glas wijn of anderszins. En omdat we het verdiend hebben...........een voortreffelijk 4-gangen diner.

 Alpenemint Alpenemint2010 139 edit3  


Vrijdag 9
 oktober (ca. 300 km).

Vandaag uitslapen, want we hoeven geen koffer te pakken. Om 09.00 uur zal de start plaats vinden voor een rondje door de Jura. Een echte bergetappe met bijbehorende verrassingen. We verwachten rond 17.00 uur te finishen in hetzelfde hotel in Lons-le-Saunier. Een mooie tijd voor een glas wijn met sterke verhalen en een goed diner.

Zaterdag 10 oktober (ca. 300 km).

Ook vandaag starten we weer om 09.00 uur. De rit voert ons door een bosrijke omgeving een eind terug, richting huis. We overnachten vandaag in Heudicourt-sous-les-Côtes (Fr). Ook nu is de finish gepland rond 17.00 uur. Hier genieten we van ons laatste, maar bovenal voortreffelijk einddiner.

Zondag 11 oktober (ca. 210 km).

Nog even de laatste loodjes maar met tempo. Via de Ardennen belanden wij weer in de buurt van onze startplaats Maastricht (NL). Toch blijven opletten. Zoals gebruikelijk zit ook nu in de staart het nodige venijn. We verwachten dat we rond 14.30 uur de finish zullen passeren. Na het opmaken van de balans, onder het genot van een eenvoudige lunch, zal rond 16.00 uur de einduitslag bekend worden gemaakt, waarna ieder vrij is om te doen wat hij wil. 
 

Inschrijven:

Het inschrijfgeld bedraagt €750 per persoon op basis van overnachting in een 2-persoonskamer.

Als je wilt inschrijven of als je interesse in deze rally hebt, ook al weet je het nu nog niet zeker, klik dan hier   om met ons in contact te komen.  

 

Resumé
In het inschrijfgeld is inbegrepen:
 - routeboek;
 - alle kaartmateriaal om de rit te kunnen rijden;
 - 4x overnachting op basis van 2-persoonskamer incl. ontbijt;
 - diners op donderdag t/m zondag;
 - lunches tijdens de verplichte middagpauzes.

Het reglement wordt 2 weken voor het evenement toegestuurd.

Voor het verkorte reglement zie het TAB-blad "Reglement"

Het inschrijfgeld overmaken op ons bankrekeningnummer:

BUNQ-bank:  NL42.BUNQ.2206.7190.45
t.n.v. "Stichting Ut Dreijend Raad
te Voerendaal

 
IMG 2297